Kanał na Youtube Fanpage na Facebook


06-29-2016

Szef kuchni poleca

Złapmy króliczka

Mięso królicze, dzięki niezaprzeczalnym walorom dietetycznym i smakowym, zyskało ostatnio tak dużą popularność. Zaliczane jest do grupy mięs białych, niskiej zawartości tłuszczu i cholesterolu.

Listopad to dobry czas na przygotowanie dania z królika. Zwłaszcza od sprawdzonego hodowcy. Mięso właśnie teraz będzie najsmaczniejsze, bo latem  króliki jadły świeże trawy i zioła. Królik wolno duszony w głębokim rondlu, z dodatkiem musztardy z Dijon i świeżych ziół to doskonały pomysł na uroczysty obiad. Pysznie smakuje też tradycyjny polski królik w śmietanie i białym winie.






Lunch Service, ul. 11 Listopada 28b, 05-816 Michałowice / Warszawa, NIP: 822-10-06-608, tel. 22 578 08 80, E-mail: catering@lunchservice.com.pl

© Lunch Service 2016

Design & Software