Kanał na Youtube Fanpage na Facebook


06-29-2016

Szef kuchni poleca

Pracowity styczeń

Po nastrojowych świętach i rozrywkowym Sylwestrze w styczniu czas powrócić do pracy. Początek roku to zawsze okres wzmożonej pracy, planowania strategii, rozdzielania budżetów,  wprowadzania nowych produktów i  przygotowywania szkoleń.
Biznesowe negocjacje trwają niekiedy całymi dniami, a krótkie zebrania przeradzają się w wielogodzinne narady. Aby takie spotkania były efektywne, powinny być dobrze przygotowane. Zarówno od strony merytorycznej, organizacyjnej, jak i kulinarnej.

Warto zadbać o komfort uczestników, ich samopoczucie i po prostu zdrowie. Uczucie głodu z jakim walczyć będą członkowie spotkania przyczyni się do spadku efektywności pracy zebranych i zdezorganizuje plan zebrania, bo trzeba będzie nagle zamawiać lunch. Z pustym żołądkiem trudno jest myśleć o czym innym niż jedzenie.

Zamknięci przez wiele godzin w dusznej sali konferencyjnej, pochłonięci zawiłymi procedurami, dyskutujący o kluczowych dla firmy sprawach nasi „obradowicze” będą znacznie bardziej otwarci, pomysłowi i życzliwi wobec siebie, gdy napiją się dobrej kawy czy przekąszą kanapkę lub owoc. Podczas dłuższych obrad sprawdza się przerwa na ciepły lunch: nic tak nie dodaje energii jak tradycyjna polska zupa i drugie danie z warzywami, świeżą surówką i domowym ciastem na deser. By nie rozleniwić uczestników naszego spotkania, zaproponujmy lekkie dania, z dużą ilością warzyw, które dostarczą im mikroelementów i odświeżą.
Po takiej przerwie powrócą do tematu z przekonaniem, że warto się starać, a wiele trudnych i niewykonalnych przed lunchem zadań i okaże się możliwych do zrealizowania.






Lunch Service, ul. 11 Listopada 28b, 05-816 Michałowice / Warszawa, NIP: 822-10-06-608, tel. 22 578 08 80, E-mail: catering@lunchservice.com.pl

© Lunch Service 2016

Design & Software