Kanał na Youtube Fanpage na Facebook


06-29-2016

Smaki

Czas na przetwory

Wspaniale jest zimą poczuć słodki smak gruszek, do lodowej sałaty dodać grillowaną paprykę czy wypić herbatę z konfiturą z aromatycznych płatków róż. W naszym menu jest to możliwe, ponieważ sami przygotowujemy pikle, konfitury, duszone brzoskwinie czy grillowane warzywa w oliwnej zalewie.

Jesień obdarowuje nas hojnie owocami i warzywami i właśnie teraz, z myślą o zimowych ciastach, sałatkach i mięsach robimy własne przetwory. W tym roku przygotowaliśmy między innymi śliwkowe powidła, konfiturę z jarzębiny, brzoskwinie z migdałami, marynowaną dynię z goździkami, cynamonem i kardamonem, gruszki w czerwonym winie i konfiturę z czerwonej cebuli z winem i kremem balsamicznym.

Do produkcji naszych zimowych zapasów wykorzystujemy warzywa i owoce pochodzące z lokalnych, ekologicznych gospodarstw. Dbamy również o to, by nasze przetwory zachowały jak najwięcej składników odżywczych. Wyjątkowy smak, domowa jakość, brak konserwantów oraz... satysfakcja - to powody, dla których warto poświęcić czas na smażenie, kiszenie i wekowanie. Dzięki tradycyjnym recepturom i naturalnym składnikom nasze dodatki uświetnią bankiety i kolacje naszych klientów.






Lunch Service, ul. 11 Listopada 28b, 05-816 Michałowice / Warszawa, NIP: 822-10-06-608, tel. 22 578 08 80, E-mail: catering@lunchservice.com.pl

© Lunch Service 2016

Design & Software