Kanał na Youtube Fanpage na Facebook




05.01.2016

Szef kuchni poleca


Pasztety, pascha i grill


Na zbliżającą się Wielkanoc oraz inne domowe i firmowe przyjęcia polecam szczególnie nasze pasztety z dziczyzną, gęś marynowaną w soli, wspaniałą białą kiełbasę pochodzącą od lokalnego, ekologicznego producenta oraz własnej produkcji żur na razowej żytniej mące. Dla wielbicieli słodkości, tradycyjnie już przygotujemy wygodną bankietową wersję paschy w rozmiarze mini oraz drożdżowe baby w lukrze.

czytaj dalej


05.01.2016

Szef kuchni poleca


Litewski chłodnik, czy hiszpańskie gazpacho ?


Na lato najlepsze są dania orzeźwiające, chłodzące nas w upalne dni. Z pewnością do takich potraw należą wszelkiego rodzaju chłodniki. Te przyrządzane i podawane na zimno zupy coraz częściej goszczą na naszych stołach, od gęstych warzywnych po lekkie owocowe – idealnie orzeźwiają, uzupełniają brakujące płyny w organizmie i dostarczają potrzebne witaminy i minerały.

czytaj dalej


05.01.2016

Szef kuchni poleca


Jesienne sałatki


Koniec lata to najlepszy czas na sałatki. Mamy do dyspozycji bogactwo dojrzałych warzyw, a nasze kompozycje przywołują wspomnienia z wakacji.

czytaj dalej


05.01.2016

Szef kuchni poleca


Bufet „Zielono mi”


Bufet zimny, czy gorący? A może tylko deser i napoje?

czytaj dalej


05.01.2016

Szef kuchni poleca


Delikatne kremy


Z nadzieją na coraz cieplejsze dni, polecam delikatne zupy krem z cukinii lub szparagów. Są lżejsze od tradycyjnych, zimowych zup, a jeszcze nie tak lekkie, jak chłodniki. Można je podać na wyrafinowanym przyjęciu i biznesowym obiedzie. Szczególnie warto skusić się na krem ze szparagów, bo sezon na nie jest stosunkowo krótki.

czytaj dalej


05.01.2016

Szef kuchni poleca


Robimy zapasy na zimę


Gotowanie jest nasza pasją, dlatego w naszej kuchni jesień nie może upłynąć bez przygotowania przetworów.

czytaj dalej


05.01.2016

Szef kuchni poleca


Złapmy króliczka


Mięso królicze, dzięki niezaprzeczalnym walorom dietetycznym i smakowym, zyskało ostatnio tak dużą popularność. Zaliczane jest do grupy mięs białych, niskiej zawartości tłuszczu i cholesterolu.

czytaj dalej


05.01.2016

Szef kuchni poleca


Wiosenne przekąski


Czujecie przypływ pozytywnej energii? Tę lekkość po zimowym zastoju? To znak, że nareszcie przyszła wiosna. A z nią nowe smaki i apetyt na lekkostrawne, ale i energetyczne menu. Dlatego polecam nasze wiosenne przekąski. Chrupiące bułeczki z twarożkiem i rzodkiewką, a może z mozzarellą, pomidorkami cherry i listkiem świeżej bazylii, albo z pastą jajeczną i świeżo siekanym, aromatycznym szczypiorkiem lub z serkiem combozzola, roszponką, kiełkami słonecznika i pomidorkiem cherry, nie mówiąc już o tych z pastą z tuńczyka, ogórkiem, oliwką i natką. A dla „mięsożerców”, np. z polędwicą łososiową, świeżym ogórkiem i pastą ziołową, albo z szynką, żółtym serem, świeżą papryką, czarną oliwką i natką. Nowalijki, kiełki, zielenina, najlepszej jakości nabiał, ryby i mięso tworzą kompozycje, od których można się wiosennie uzależnić. Ale w tym przypadku, nie ma w tym nic złego :)

czytaj dalej


05.01.2016

Zdrowie


Przygotuj się na jesień


Jeszcze rozkoszujemy się słońcem, ale w sierpniowym powietrzu czuć już jesień. Drzewa nabierają kolorów, lekki na razie wiatr zwiewa pierwsze liście, ptaki tworzą na niebie fantastyczne figury szykując się drogi na południe, a w lesie pojawia się nowy grzybowy zapach. Oby taka złota wersja jesieni trwała jak najdłużej, obyśmy wygrzewali się w słońcu jeszcze i w październiku. Niestety doświadczenie podpowiada, że za kilka tygodni zaczniemy marznąć i moknąć, kichać, kasłać i może opanować nas jesienny spleen i brak energii. Jak tego uniknąć? Czy są sposoby by nasza jesień była miła, zdrowa i energiczna? Trzeba się do niej przygotować. Zadbać o ciało i o ducha.

czytaj dalej


05.01.2016

Zdrowie


Drugie śniadanie nie tylko dla ucznia


Kiedy na dworze coraz chłodniej, w naturalny sposób częściej odczuwamy głód. Siedząc przy biurku w pracy ciągle mamy ochotę sięgnąć po coś do jedzenia. Często jest to coś słodkiego, baton, ciastko, czekoladka. Także nasze dzieci podczas szkolnej przerwy biegną do sklepiku po słodkie smakołyki. Czy jednak tego rodzaju przekąski dobrze nam posłużą i dostarczą energii w jesienne słotne dni?

czytaj dalej







Lunch Service, ul. 11 Listopada 28b, 05-816 Michałowice / Warszawa, NIP: 822-10-06-608, tel. 22 578 08 80, E-mail: catering@lunchservice.com.pl

© Lunch Service 2016

Design & Software