Kanał na Youtube Fanpage na Facebook




05.01.2016

Smaki


OSTROżnie, to chili!


Niepozorny mały czerwony (żółty lub zielony) strączek, kryje w sobie zaskakującą moc. Nie wszyscy lubimy ostre potrawy, ale nawet subtelne dodanie szczypty chili wzbogaca smak, działa pobudzająco na trawienie, a nawet może poprawić nam humor! Zanim zaczniemy stosować chili w naszej kuchni niezbędne będzie szkolenie z obchodzenia się z tym ostrym kulinarnym dodatkiem.

czytaj dalej


05.01.2016

Smaki


Mądre orzechy


Od kilku tygodni na straganach pojawiają się świeże orzechy włoskie. Warto przyjrzeć się ich wspaniałym właściwościom i wprowadzić do swojej diety. Te tzw. suche owoce są skarbnicą witamin, minerałów i kwasów tłuszczowych. Zawierają szczególnie dużo witaminy E i z grupy B: B3, B5 i B6. Występują w nich również znaczne ilości potasu, fosforu, magnezu i żelaza.

czytaj dalej


05.01.2016

Smaki


Modne dekoracje


Pachnące cynamonem i goździkami, w naturalnych brązach ozdobionych czerwonymi i srebrnymi dodatkami? A może mieniące się kryształami na tle tak modnych w tym roku fioletów i amarantów? Stroiki bożonarodzeniowe są nieodzownym elementem świąt, zarówno w firmie, jak i w domu. Już czas, aby zastanowić się, co w tym roku będzie ozdobą naszych stołów.

czytaj dalej


05.01.2016

Smaki


Na Święta i Nowy Rok


Święta Bożego Narodzenia tuż tuż. To czas rodzinnych spotkań, życzeń i prezentów. Dla nas to czas wdzięczności. Dziękujemy wszystkim naszym klientom, dostawcom, współpracownikom za cały rok wspólnej pracy, za wspaniałe relacje i przede wszystkim za zaufanie jakim od lat darzą naszą firmę. To dla nas największy prezent.

czytaj dalej


05.01.2016

Smaki


Finał karnawału


Ostatni karnawałowy tydzień to czas przede wszystkim uciech dla podniebienia. Już w staropolskich czasach tłusty czwartek upływał na jedzeniu i piciu, a stoły, zwłaszcza te w bogatych domach uginały się od wykwintnych potraw. I to nie tylko słodkich. Serwowano wówczas dziczyznę, pieczone sarny i zajęcze combry, kuropatwy, indyki i jarząbki. Pito szlachetne wina reńskie i burgundzkie, wytrawne nalewki i słodkie poncze.

czytaj dalej


05.01.2016

Smaki


Domowe przyjęcia


Komunie, imieniny, urodziny, ważne rocznice – chętnie celebrowalibyśmy różne okazje w rodzinnym gronie, ale kto ma czas na gigantyczne zakupy, a potem przygotowanie potraw czy dekoracji? Jest na to rada – organizację domowego przyjęcia można powierzyć specjalistom, a nam wtedy starczy czasu na kupno nowej sukienki, wizytę u fryzjera czy kosmetyczki. Mmmm, to kusząca propozycja...

czytaj dalej


05.01.2016

Smaki


Bałkańska Specjalność


Wakacje to czas podróży, także tych kulinarnych. Szukając morza, pięknych plaż i słońca możemy wybrać się na Bałkany.

czytaj dalej


05.01.2016

Smaki


Czas na przetwory


Wspaniale jest zimą poczuć słodki smak gruszek, do lodowej sałaty dodać grillowaną paprykę czy wypić herbatę z konfiturą z aromatycznych płatków róż. W naszym menu jest to możliwe, ponieważ sami przygotowujemy pikle, konfitury, duszone brzoskwinie czy grillowane warzywa w oliwnej zalewie.

czytaj dalej


05.01.2016

Smaki


Wiosenne smaki


Wiosenne smaki, zapachy, kolory i wiosenna lekkość – tego wszystkiego nie mogło zabraknąć w majowej promocji Lunch Service.

czytaj dalej


05.01.2016

Smaki


Zielono mi


Chociaż za oknem jeszcze biało, w przyrodzie już zauważalne są oznaki wiosny: powietrze pachnie inaczej, ptaki śpiewają, a dni stają się coraz dłuższe. Nasze ciało także potrzebuje nowej energii. Dlatego warto sięgnąć po wszystko, co zielone i dzięki chlorofilowi pełne słonecznej energii.

czytaj dalej







Lunch Service, ul. 11 Listopada 28b, 05-816 Michałowice / Warszawa, NIP: 822-10-06-608, tel. 22 578 08 80, E-mail: catering@lunchservice.com.pl

© Lunch Service 2016

Design & Software